18 júla, 2013

Manikúra - nové letné hobby :)

     Nové ozdôbky na nechty si vyžadujú aj prvé experimenty s nimi. A keď vravím experimenty, tak tým myslím "detské hrátky" s trblietkami a lakmi na nechty ;)


     Za pár centov kúpite na nechty už akékoľvek srandy. Už dlho som však chcela vyskúšať trblietky. Sú dostupné takmer vo všetkých farbách a teda sa ľahko zladia s akýmkoľvek lakom na nechty. Vybrala som si neutrálne (vyzerajú ako biele, no majú farebné odlesky), ktoré sa dajú použiť ku všetkým lakom.



    Okrem trblietok potrebujete ešte podkladový lak, lak neutrálnej farby (tzv. "nude" laky), priesvitný lak ako ochrannú vrstvu, ktorou sa trblietky zafixujú, pinzetu alebo "bodkovač" (nepoznám profesionálny názov :) po anglicky však dotting tool) - osobne sa mi však lepšie pracovalo s pinzetou, ktorou som trblietky nabrala a umiestnila na ešte neuschnutý farebný lak. 


     Postup je celkom jednoduchý. Nanesieme podkladový lak, po jeho zaschnutí farebný lak - tento krok odporúčam robiť jednotlivo po každom jednom nechte - je potrebné, aby sa trblietky pricucli na ešte nezaschnutý lak. Nanášame ich pinzetou alebo voľne rukou. Môžu sa použiť na celý necht alebo iba na jeho spodnú či vrchnú časť. A potom ich už iba pretrieme priesvitným lakom, 10 minút sa vyhýbame manuálnej práci a máme hotovo. 

A tu je finálny vzhľad :)


Zoznam použitých lakov:
  1. podkladový lak - miss sporty - Nail expert manicure nutri complex
  2. farebný lak - essence - nude glam 01 hazelnut cream pie
  3. ochranná vrstva - essence - xxxl shine gel-look topcoat

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára